onsdag 16 april 2008

Allsvenskan - omgång 5

Tre frågor inför kvällens allsvenska matcher. Kan MFF vinna? Är IFK Norrköping ett lag för allsvenskan? Och kan Rajalaksos målsnitt hålla i sig?

MFF kan och kommer med det spelarmaterialet man har att hänga med i toppen. Eller man kanske ska säga bör hänga med. Visst var de första omgångarna fulla av svåra motståndare, men 0-0 mot ett Trelleborg som inte presterar mycket är väl värt att diskutera. Förhoppningsvis får Roland Nilsson fart på maskinen till ikväll och då kan de bli farliga. Det är dock i vanlig ordning den där Oremo man måste hålla reda på när man möter Gefle. Tips 2-1.
IFK Norrköping är ett klassiskt lag som hör hemma i Allsvenskan är många röster som hörs deklarera. Men i dagsläget med spelet de presterar har de faktiskt inget där att göra. En rejäl utskällning av Cratz efter matchen mot IFK Göteborg blev resultatet. Många spelare måste höja sig flera nivåer och prestera i mer än en halvlek. En poäng på fyra matcher är för lite. Speciellt med ett svårt program de närmaste matcherna. Det börjar nog snart talas om kris i Peking. Jingblad analyserar och säger till officiella hemsidan att nu måste vi in och slita och röja för att vinna matcherna. Lite hederlig gammal grisfotboll är kanske lösningen mot HBK ikväll.
På Behrns Arena i Örebro möts DIF och ÖSK. En arena som hemmalaget tar många poäng på och är svårspelat för de flesta gäster. Som sagt ska det nog till att Rajalakso plockar fram bössan igen om man ska hänga på Kalmar som möter Giffarna på bortaplan under torsdagen. Örebro på fyra poäng hittills har väl inte presterat någon gladfotboll än så länge men blir som sagt en svår nöt att knäcka.

***

Äntligen går styrelsen, i detta fall AIKs, ut och säger att det är fel av spelare att inte ta avstånd från de supportrar som förstör matcherna.
Varför tar inte också supportrarna själva mer avstånd från den klick som förstör. Saken är säker att de har koll på vilka det var.

***

Elmander tillbaka och gör mål! EM-suget ökar.


Inga kommentarer: