tisdag 22 april 2008

Semifinaler i Champions League

Äntligen är semifinalerna i Champions League här! Ett äntligen som blandas med en insikt med att det faktiskt snart är slut på den högklassiga fotbollsunderhållning vi erbjuds med jämna mellanrum. Men innan dess kommer det spelas en handfull mycket intressanta matcher.

Det är ett ensamt Barcelona som ska försvara resten av Europas färger mot den engelska dominansen. Mot ett Manchester United i toppform tror jag dock inte att de ska ha någon chans. Barca är ur slag och ett nyligen tappat guld i ligan borde höja viljan att vinna men kan lika gärna sänka moralen och vinnarandan. Matchen på onsdagen kommer som alltid i semifinalsammanhang bli en intressant historia.
I dagsläget är det osäkert om Henry kommer kunna delta i matchen på onsdag och Ronaldinho är ju borta sedan tidigare. Det största avbräcket ligger nog i att Carlos Puyol är avstängd i första semifinalmatchen. Kuggen i Barcelonas försvar skulle verkligen behövas när det kommer till att stoppa firman Ronaldo - Rooney som är den stora nyckeln i matchen. På samma sätt som Uniteds försvar måste stå emot Barcas alla storstjärnor med Messi i spetsen. det kan bli en låst tillställning och kan vi gissa på att den avgörs på en fast situation - gissningsvis frispark nära straffområdet.
Laguppställningar och tips får vi ta imorgon innan matchen. I dagsläget slänger jag ur mig att det blir 1-1 på Nou Camp.

I kvällens match har vi den helengelska uppgörelsen mellan Liverpool och Chelsea på Anfield. För fjärde året i rad ställs lagen mot varandra i Champions League varav det är det tredje mötet i en semifinal. Låt oss gissa att det kommer gå hett till ikväll. Fotbollsfakta tror på seger för hemmalaget med 2-1.
Benitez vilade många av sina spelare i senaste ligaomgången och Gerrard förväntas vara tillbaka efter sin nackskada. Inga avstängningar har man heller till skillnad från Chelsea som har viktige Essien borta. Dessutom är Didier Drogba inte helt frisk från sin knäskada och osäker inför kvällen, liksom Michael Ballack.
Det kommer garanterat att bli tätt och tufft - en tillställning som inte bör missas.

Claude Makelele är för övrigt i sin åttonde(!) CL-semifinal. Inget annat än imponerande.

Matchen ser du på TV6 ikväll med avspark 20.45 i vanlig ordning.

Inga kommentarer: