tisdag 29 april 2008

Manchester United har några väldigt viktiga matcher framför sig den närmaste tiden. Genom att man förlorade mot Chelsea i Premier League i helgen lever spänningen kvar i allra högsta grad. Samtidigt är kvällens semifinal minst lika viktig eftersom den är helt avgörande vilket lag som tar sig till finalen i Champions League efter 0-0 i första mötet. Returen på Old Trafford är minst lika spännande som det första mötet mot ett Barcelona som är helt borträknade från ligaguldet och helt har CL att förlita sig på för att inte göra en helt misslyckad säsong. Kraven är hårda i eliten och en semifinalplats är det inte många i staden som är nöjda med.
Barcelona som hittills den här säsongen har varit extremt svagt på bortaplan har ett svårt läge mot ett United som har 16 av 18 vunna matcher hemma med en målskillnad på 43-6.
I Barcelona är Marquez avstängd men Puyol tillbaka efter detsamma. United har Rooney och Vidic som är tveksamma till spel.
Ett mål från Barcelona skulle dock tvinga United att vinna matchen. Och att göra två mål på ett heltaggat Barca är mer än enkelt även om Deportivo lyckades i helgen (kanske var det där med heltaggat) då flera av de viktiga kuggarna vilade sig i form till semifinalen. Tycker trots allt att ett formstarkt United ska ses som favoriter i matchen om än knappa men att Barca får till en miniskräll och går vidare på 1-1.

Matchen ses på TV6 kl 20.45

***

Bra lag har flytet med sig. Det bevisar Djurgården som blir tillbakapressade av Ljungskile på hemmaplan på Stockholms Stadion. Gästerna har mängder med chanser och bollen räddas på mållinjen och går strax utanför. Det var det där med flytet - och med några minuter kvar skarvar Sölvi Ottesen in efter en dålig rensning och en fösning av Tauer mot mål.

Och Norrköping har inget flyt. Totalt övertag mot ÖSK men inte mer än 0-0 kanske också bevisar tesen att bra lag har tur.

Och ett bra lag som Helsingborg slår ett annat bra lag som Malmö FF, speciellt med en glödhet Henke Larsson på topp.

Inga kommentarer: