onsdag 30 april 2008

Fördel Chelsea?

I kvällens andra semifinalmöte i Champions League är det Chelsea som tar emot Liverpool på Stamford Bridge. Och man har en liten fördel av hemmaplanen efter 1-1 med mål på bortaplan i förra veckan. Men det är såklart en helt öppen historia även här och ett mål av Liverpool tidigt i matchen förändrar mycket. 0-0 går Chelsea vidare på men jag betvivlar att de kommer gå ut och spela på det resultatet för man vet aldrig vad som händer (läs och tänk på Riises kvittering senast).
Stärkta av seger mot Manchester United i helgen är hemmalaget också, enda problemet var att man spelade alla de bästa i den matchen medan Liverpool vilade flera av sina nyckelspelare i helgen. Frank Lampard som missade ligamatchen i helgen är tillbaka och Liverpool har endast Fabio Aurelio borta sen senaste mötet.

Liverpool har helt klart plusstatistik i semifinalvinster mot Chelsea i CL. Ett Chelsea som dock inte har släppt in mål på hemmaplan i år i turneringen. Gamla matcher kan ältas fram och tillbaka men ikväll spelar dessa ingen som helst roll (förutom matchen förra veckan då kanske...). Jag tror på 1-1 vid full tid och Liverpool-seger i förlängningen.

***

United vidare efter ett mål i Champions League-klass av Paul Scholes efter endast 14 minuter. Barcelona är bättre än på länge men det räcker inte riktigt till mot ett relativt säkert försvar och man blir alldeles för omständiga. Den ende som egentligen gör något oväntat är Messi, men vi har ändå sett honom skära in i banan för skott med vänstern lite väl många gånger nu. United gick rättvist vidare till finalen.

Inga kommentarer: