söndag 13 april 2008

Landslagsmålvakter

Är det som att välja mellan pest eller kolera? Kanske inte riktigt men låt oss se vad vi erbjuds till sommarens em-fest. Om det nu kommer att bli en sådan för svensk del.
Andreas Isaksson har inte stått en tävlingsmatch på gud vet hur länge. Och när han väl har fått chansen skulle insatserna kunna beskrivas som åt det mer tveksamma hållet. Ena dagen sitter han på bänken, nästa på läktaren och en tredje får han inte ens spela med b-laget. Ingen jättebra situation för en landslagsmålvakt som ses som ordinarie. Fast det är väl inte så svårt att hålla den platsen kvar med den konkurrens som han har att stå emot. Rami Shaaban blandar och ger. Det som skapar rubriker är tyvärr missarna och de har varit alldeles för många för en spelare som ska kunna stå i ett landslag. Visst var väl kanske den missade sparken mot Brasilien inget att hänga upp sig på. Sånt händer och i kombination med en glödhet Pato som inte missar ens när han är ute vid sidlinjen, men det stärker inga förstemålvaktsaktier. I Bajen skulle han bli frälsaren och hörnstenen som hjälpte laget att ta dem mot sitt andra sm-guld. Hittills har han inte gjort annat än att bevisat motsatsen. Billiga mål och visseligen skapliga räddningar, men vi har redan nämnt vilket som får störst rubriker. Rami är en man med mycket press på sig, men är det inte precis det som den ensamme lille målvakten måste vara bäst på under en stor turnering. Tänk tillbaka på den så bespottade Ravelli inför VM -94. Där snackar vi stormålvakt. Och formtopp.
Vem vet vad Isak och Rami plockar fram till sommaren. Trots allt är alternativen få och uttagningen rätt så klar redan nu. Tyvärr - kanske ska tilläggas.

***

IFK Norrköping har det och kommer att ha det fortsatt tufft. Kanske lite pengar skulle investerats i en försvarare av klass. Fyra insläppta mål trots att de hängde med i spelet i första halvlek. Hmm.

***

Skånederby idag känns halvintressant. Stockholmsderby imorgon känns glödhett. Kanske har något att göra vilken del av landet man bor? Eller att MFF borde slå TFF åtta dagar i veckan.
Något annat som är glödhett är en mittfältare vid namn Sebastian Rajalakso - har tagit Djurgården till ledning - igen. Matchen håller på i detta nu. Dags att återgå kanske. Rajalakso till EM, kanske synd att han inte var målvakt.
Givna vinster idag? DIF, HIF, MFF och Elfsborg borde ta treorna. Borde...

Inga kommentarer: