måndag 14 april 2008

Stockholmsderbydags!

Årets först Stockholmsderby står för dörren. Klockan 20.00 är det avspark på Råsunda fotbollsstadion mellan ett Hammarby på sex poäng och ett halvskapligt spel i bagaget och ett taggat AIK som lyckades göra sitt första mål senaste matchen.

Ett derby är alltid ett derby. Tidigare omgångar spelar inte längre roll och det kan egentligen gå lite hur som helst resultatmässigt. En sak som är säker är att det är upp till bevis för många av spelarna i båda lagen.
AIK har som sagt endast mäktat med ett mål hittills och såg väldigt oengagerad och ängsliga ut i den klara förlusten mot Elfsborg. Senast mot Giffarna dock bättre.
I Hammarby är det främst Rami Shaaban som bör göra en storinsats för att besvara sina belackare. Målvakten som är årets stora värvning måste bevisa varför de betalade alla dessa kronor. Och just i ett derby kan en bra målvakt vara nyckeln till vinst.
Annars är det på mittfältet som slaget avgörs som många gånger förr. Tony G framhåller i dagens DN Erkan Zengin med bra fromkurva som en nyckelspelare i kvällens match. Och visst skulle vi vilja se Erkan trolla lite...

***

"Man ska vara het men kall" - Tony G inför derbyt

***

Domaren i matchen Real Madrid - Murcia gav sig ut på ett självmordsuppdrag genom att först visa ut Miguel Torres hårt fast rättvist och sedan blåsa Guti på en straff. Men det gick ändå inte att stoppa Real som trots en svag insats vinner med 1-0 efter mål av Wesley Sneijder. Guldläget är nu uppenbart med nio poäng ner till ett formsvagt Barcelona.

***

Och inget Tifo på kvällens derby i en protestaktion mot förbundets behandling av supportrarna. Kanske dags att agera. Kanske läge att definiera och lära sig mer om begreppen publik, supporter, huligan och idioter?

Inga kommentarer: