tisdag 15 april 2008

Nära skandal återigen

Varför ska det hela tiden behöva hända? Fansen protesterar mot förbundets nya regler angående att klubbarna själva sköter bevakningen av dem. Sjuttio minuter in i Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK behöver ändå domare Johannesson kalla in spelare och ledare i omklädningsrummen för att säkerheten inte är tillräcklig ute på plan.
Hammarby tar ledningen med 1-0 och Arnefjord blir utvisad (helt riktigt) i situationen som det senare blir mål på. Vid hörnan strax efteråt haglar föremål ner över Louay Chanko som ska slå denna. Och visst är det ett fåtal, kanske några fler, men ändå en liten minoritet som förstör. Frågan är hur man tänker när man vet att det betyder dryga böter för klubben och risk finns för att matchen avbryts med förlust och poängavdrag som följd. Det är ju hela tjugo minuter kvar att vända matchen på. Kan man kalla sig supporter då? Som tur är fortsätter matchen och se vad som händer den tredje övertidminuten när Gnaget får en straff, onödig och tveksam men även den riktigt dömd, och kvitteringen är ett faktum.
Många frågor, få svar. Varför tar man inte som supporter tag i den killen som man ser kasta in saker på planen och kastar denne hals över huvud ut från arenan? Den gruppmentalitet som gör individer tillsammans starka gör den enskilde individen mycket, mycket svag.

Hammarby-AIK 1-1 (0-0)
1-0 (68) Louay Chanko
1-1 (90) Jorge Ortiz

Publik: 23 578

***

För övrigt en låg publiksiffra som i förra årets derbyn låg över tjugofem respektive trettio tusen.
Första halvlek var AIKs andra Bajens. Oavgjort var ändå ett rättvist resultat.

***

Ljungskile har det inte lätt och ligger på noll poäng efter fyra omgångar. Det mest oroväckande är dock att man förlorar med 4-0 mot GIF Sundsvall som var det enda andra laget som tidigare inte hade tagit någon poäng.
Kalmar upp i serietopp efter samma resultat som ovan och ett hattrick av Ingelsten. De är starka i år och kommer vara med i guldstriden.