onsdag 23 april 2008

Kort om kvällens semifinal

Barcelona är återigen alldeles för omständiga. Ett bollövertag på 65 procent mot Manchester Uniteds 35 tycker man borde resultera i någonting. Å andra sidan möter man en engelsk köttmur som väldigt sällan har färre än sex man på rätt sida bollen. United gör det bra, ligger rätt i positioner och spelar ett gediget försvarsspel.

Christiano Ronaldo kan komma att drömma mardrömmar inatt om han inte fortfarande letar efter bollen som slogs bra långt utanför målramen från elvameterspunkten. Ett mål för United i den andra matchminuten hade nog inte ändrat matchbilden mycket, kanske bara ett ännu mer defensivt spel och ännu vildare chansningar av Barcelona.

Frågan är vad Rijkaard sparar Messi till för match eftersom han plockar av den spelare som det händer mest kring när han har bollen? De sista matcherna om ett förlorat guld eller en i nuläget ännu svårare returmatch?

Returen kommer bli om möjligt ännu mer intressant och det är trots allt en helt öppen historia även om de röda jävlarna är närmast oslagbara på Old Trafford. Den som lever får se.

***

Kalmar FF ångar på. Ingelsten och Elm levererar i vanlig ordning. Kan man ana tendens till guldvittring...
Björklund får fortsatt förtroende i Bajenmålet och håller nollan när man spelar oavgjort hemma mot Elfsborg.

Inga kommentarer: