onsdag 23 april 2008

Riises kvittering i fel kasse

Liverpool var ungefär en minut från att lämna Anfield med ett leende på läpparna och en välförtjänt 1-0-seger mot ett relativt blekt Chelsea. Norrmannen och dagens olycksfågel gjorde så att det blev kvitterat på övertid med en välriktad nick intill stolpen i egen kasse.

En fartfylld match som hemmalaget dominerade med bland annat ett friläge för Torres och ett i vanlig ordning välriktat skott från Gerrard som var nära att utöka ledningen. Chelsea såg oroligt och fantasilöst ut. Det känns som att det defensiva tänkandet Avram Grant vill pränta in hos spelarna har påverkat anfallsspelet negativt.

Dick Kuyt rev och slet och fick utdelning när han minst anade det. Efter Mascheranos extremt precisa (läs snesträff) framspelning slog han bollen mellan benen på Peter Cech.

Sammanfattningsvis var det en lagom underhållande match och som väntat. Det smällde, revs och slets, men domaren lyckades bra och höll nere korten. Liverpool förtjänade en vinst efter uppvisat spel. Chelsea måste höja sig ett snäpp på hemmaplan om man vill till final. Riises självmål kan nog tyvärr avgöra vem som spelar finalen.

***

Kvällens drabbning kan bli något att minnas. Jag håller tummarna för det. Eller så blir det ett stort antiklimax när Barcelona och United tar ut varandra spelmässigt och av allt blir intet. För säkerhets skull förbereder jag mig dock på en svettig fotbollsunderhållning av världsklass. Gissar på 1-1, Ronaldo och Messi med låga odds.
Väl mött på Camp Nou!

Inga kommentarer: