torsdag 10 april 2008

United mot flera titlar?

De ser nästintill ostoppbara ut de röda djävlarna. Gårdagens match mot Roma var en uppvisning i fart, fläkt och en väldig vilja. Ji Sung Park springer mellan de två strafforådena i full fart matchen igenom och verkar aldrig trötta. Det du Anders Whass.
Trots en straff emot sig, som De Rossi visserligen missar totalt, och ett tvånollöverläge från första matchen så dominerar United totalt. United hade nog den här kvällen vunnit även om straffen suttit. Det utan radarparet Rooney - Ronaldo på plan. Med en sån stark trupp är det svårt att se dem tappa titeln i ligan. För det ska de dock klara av holmgången mot Arsenal i helgen som vid seger bara är tre poäng efter igen. Och så ska de ju orka spela CL samtidigt som ligaavslutningen. Kan bli tufft. Jag gissar på allt eller inget i en tidigare skådad antiklimax-situation som denna.

Tre engelska lag i semifinal i Champions League. Mer behöver man inte säga.

***

På plats på idrottsparken i Norrköping och kylan kändes in i ryggmärgen till skillnad från spelet som inte värmde nämnvärt. Nyförvärvet polacken Burkhardt var nog den ende på plan som visste hur en boll skulle hanteras. Kanske borde också IFK-publiken inse att laget inte är bättre än 1-1 mot TFF hemma... Och att skylla på domarskandaler går ju, men det hjälper inte i någon bottenstrid. Det var skönt att komma hem till värmen och se United efteråt vill jag lova.

***

Allsvenskans tredje omgång tuffar på ikväll. Ingen höjdarmatch (ovanligt?) att finna förutom kanske MFF mot Elfsborg. Och en intressant diskussion med Bajenfans avståndstagande från förbundets nya regler om övervakning. Hammarby borde dock kunna slå GAIS med eller utan fans. Tre poäng och det är upp i topp för Bajen.

Inga kommentarer: