söndag 27 april 2008

Guldlägen i ligorna

I spanska La Liga har Real Madrid kopplat det grepp som gör att man troligtvis snart kommer få fira sitt 31a ligaguld i huvudstaden. Det finns en möjlighet att guldet spelas hem redan ikväll ifall resultaten går Reals väg. Barcelona är 11 poäng bakom sedan man förlorade mot Deportivo under lördagen med 2-0. Villareal är i nuläget de som kan hota Real ett tag till förutsatt att de vinner ikväll (leder i nuläget med 1-0 borta mot Betis). Villareal som troligtvis ser ut att snuva Barcelona på direktplatsen till Champions League nästa säsong, vilket dock är långt ifrån klart. Tre poäng för Real Madrid mot Bilbao ikväll så spelas troligtvis guldet hem nästa omgång.

I Premier League skapade Chelsea rejält med nerv i slutomgångarna genom att slå Manchester United i toppmötet igår. Michael Ballack gör två mål varav det sista på straff och United leder nu ligan på målskillnad (om än en väldigt stor skillnad - 16 mål bättre). Bakom de två i toppen slåss Arsenal och Liverpool om tredjeplatsen med Arsenal fyra poäng för i dagsläget och kan avgöra striden i matchen mot Derby imorgon.

Zlatans Inter leder Serie A i Italien med sex poäng före Roma och det ser ut som om laget återigen kommer vinna guldet med fyra omgångar kvar. Tredjeplatsen innehas imponerande av återtågande Juventus.

Bayern München tar nästan garanterat hem guldet i Bundesliga då man leder med tolv poäng före tvåan Werder Bremen med fyra omgångar kvar även där. Och i Franska Ligue 1 är det Kim Källströms Lyon som slåss om guldet med Bordeaux med tre matcher kvar att spela och fyra poäng som skiljer.

***

...och i Allsvenskan åkte Kalmar på sin första förlust, Hammarby förlorade klart mot Trelleborg och AIK tog en knapp seger mot Gefle. Omgång åtta färdigställs under måndagen och den mest intressanta matchen är väl ändå gällande frågan om IFK Norrköping äntligen kommer att öka på sin skrala poängskörd i matchen mot Örebro SK.

Inga kommentarer: