söndag 11 maj 2008

Avgörandets stund är kommen

Manchester United eller Chelsea kommer att vinna Premier League i eftermiddag. Den sista omgången avgör striden om vilket lag det blir när United möter Wigan på bortaplan och Chelsea tar emot Bolton hemma. United har en liten fördel med 17 fler plusmål än Chelsea och då de båda lagen ligger på samma poäng räcker det att Uited tar lika många poäng som Chelsea i eftermiddag för att säkra titeln. Chelsea måste samtidigt förlita sig på att Wigan tar poäng av United för att ha chans på guldet. Båda lagens motståndare är klara för spel i Premier League nästa år även om Bolton har en minimal teoretisk chans att fortfarande åka ur. Båda lagens tränare går givetvis ut i media med att de inte bara kommer att ställa ut skorna. De kommer att få det svårt nog ändå. En bred Uinted-trupp har nu även fått tillbaka Vidic och Rooney.
Avram Grant går ut i media att Premier League borde avgöras i en avgörande match istället för på målskillnad, vilket man kanske förstår i dagsläget.
Jag tror båda lagen vinner sina matcher och Uited tar hem ligatiteln 07/08. Men det är för tidigt att säga grattis. För att dra till med den klyschigaste av klyschor; Bollen är rund!

***

Även Zlatans Inter kan säkra ligatiteln i Italien om man vinner idag mot Siena. I Spanien är Real Madrid klara mästare liksom Bayern Munchen i Tyskland. I Frankrike leder Kim Källströms Lyon med två poäng och två matcher kvar att spela.

***

Verkligheten har hunnit ikapp Djurgården som nu har två raka förluster. Krossade av Kalmar igår med 5-1 och det lyser igenom att truppen är för tunn i dessa skadetider. Tiden verkar även ha hunnit upp Rajalakso; utvisad och utskämd...

Inga kommentarer: