onsdag 21 maj 2008

CL: Slaget i Moskva

Ikväll smäller det! Avgörandet om vilket lag som är bäst i Europa. En av årets största och viktigaste matcher går av stapeln i Moskva när det är final i Champions League mellan Manchester United och Chelsea. United vann ligan för bara några veckor sedan, men Chelsea vann lagens senaste möte. Det är nio år sedan United spelade en final i Champions League och det är Chelseas allra första. Det är bäddat för kamp och krig på rysk mark.
Visst är det många som hävdar att det nödvändigtvis inte är de två bästa lagen i Europa som möts, men samtidigt; vem är egentligen personen att avgöra vilka som är de två bästa? Helt klart är de två lag från Europas toppskikt som kommer att göra upp om den största cuptiteln för europeiska klubblag.
Det är nerver och mod som kommer att avgöra ikväll som bland annat Alex Ferguson påtalar. Chelsea är det laget med mest rutin och också de som har plusstatistik i de senaste tio inbördes mötena (5-2 i vinster. Ändå är Manchester United det laget som tog hem ligatiteln och framförallt har visat upp det bästa spelet den gångna säsongen. Framförallt har man, precis som Chelsea, ett oerhört starkt försvar något som United kryddar med ett bättre anfallsspel än Chelsea. De blåa måste dessutom försöka ha överseende med domaren Lubos Michel som tveksamt dömde mål för Liverpool i 2005 års semifinalspel i samma turnering - det är dock en domare i världsklass. Cristiano Ronaldo är den som varit härföraren den gångna säsongen och det krävs att han visar upp samma klass ikväll om det ska gå vägen för de röda. Med 41 mål hittills i år har den portugisiska storstjärnan förväntningarna på sig att leverera, något som han tidigare har fått kritik för - att prestera i de stora matcherna.

Troliga startelvor:
Manchester United:
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Hargreaves, Carrick, Scholes
Ronaldo, Rooney, Giggs
Chelsea:
Cech
Essien, Carvalho, Terry, A.Cole
Ballack, Makelele, Lampard
J.Cole, Drogba, Kalou

Det är som sagt två starka försvar som möts och vi håller tummarna för att det inte blir ett låst spel på grund av detta. Mod är som sagt en nyckel till segern ikväll. Som man säger anfall är bästa försvar.
Se hur det slutar på TV6 med avspark 20.45. Jag säger 2-1 till de röda... avgörandet på en fast situation.

***

Elmander till Barcelona? Hmm. Intressant men tveksamt.

2 kommentarer:

Henrik sa...

http://anglofil.se/?p=100

Anonym sa...

straffavgörande tror jag på
/www.spel-alkisarna.se