onsdag 7 maj 2008

Stockholmsderbyt

9:30
Derbyfest, Råsunda(...), Rajalakso avstår, Petter Andersson, Paulinho och Dahlberg osäkra, Shaaban i målet, träbenet Davies, viktiga poäng och måltorka... Resultatet? Måste fundera några timmar till innan jag bestämmer mig. Återkommer.

12:22
Preliminära startelvor enligt fotbollskanalen.se ser ut som följande.
DIF:
Pa Dembo Touray
Lance Davids, Toni Kuivasto, Markus Johannesson, Jan Tauer
Enrico, Martin Andersson, Andrej Komac, Stefan Batan
Jones Kusi-Asare, Quirino

HIF:
Rami Shaaban
David Johansson, Klebér Saarenpää, José Monteiro, Emil Johansson
Erkan Zengin, Louay Chanko, Petter Andersson, Haris Laitinen
Paulinho, Charlie Davies

Det är två lag utan formen på topp som tågar in i fiendeland på Råsunda under onsdagskvällen. Som så många gånger förut betyder formen mindre i ett derby av den här kalibern. Det är kamp och vilja som premieras där. Det kommer krigas. Magkänslan säger Djurgården, förnuftet säger kryss. Funderar ett tag till. Om lite drygt sju timmar smäller det.

En annan trevlig match under kvällen är ju toppmötet mellan IFK Göteborg och Kalmar FF på Ullevi. En väldigt viktig match för båda lagen (som oftast). Men ett Stockholmsderby är trots allt något speciellt och blir nog det som visas på tvn ikväll.

En annan match är ju faktisk El Clasico mellan Barcelona och Real Madrid. Men med ligan avgjord känns det inte lika intressant längre. Skulle vara hyllningen till mästarna "el pasillo" som kanske har det rätta unerhållningsvärdet.

18:50
Jag har nu bestämt mig för hur jag tror att matchen kommer att gå. Det blir Djurgårdsseger med 2-1, Enrico avgör i slutet efter slarv i Hammarbyförsvaret. det som avgör matchen till DIFs fördel är framförallt Hammarbys oförmåga att göra mål. Jag tror Bajen kommer pressa stora delar av matchen och Djurgården kommer kontra in två stycken. Avsaknade av Sleyman kommer lysa igenom. Chanko kommer vara bäst på planen tillsammans med Kuivasto, men de grönvita anfallarna misslyckas återigen att leverera. En precis analys som kan totalrevideras vid analys imorn. Det återstår att se.

Låt oss också hoppas och kramarna tummarna blåa att publik, fans och supportrar från båda lagen kommer att sköta sig ikväll. Alltför många gånger tidigare har det slutat med skandalscener och kastade kryckor. I såna fall kommer nog även matchvärdar att göra sitt den här gången. Stockholm vill ha en fest och låt det vara just en fest. Jag hoppas innerligt.

En timme kvar nu... Tick, tack, tick, tack

Inga kommentarer: