måndag 26 maj 2008

Sverige - Slovenien

Det är dags för EM-laget att börja spänna musklerna med två veckor kvar till första matchen den nionde juni. Ikväll är det Slovenien som står för motståndet och en något överraskande elva presenterades av Lagerbäck tidigare idag. Reserven Kennedy Bakircioglü får förtroende från start då Henke, Elmander och Zlatan behöver vila. Samtidigt ställer Sverige upp med det imponerande, skräckinjagande och framförallt fantasifulla mittfältet med Daniel Andersson och Tobias Linderoth... Linderoth ska testa om kroppen håller för en EM-turnering och Daniel Andersson han ska, ja, det är lite oklart, men kapten ska han vara åtminstone. Samtliga svenska spelare i EM-truppen 2008 finns dock med på bänken ikväll och det lär bytas friskt. Lagerbäck nämner dock att matchen framförallt är en chans för de spelare som inte har fullt förtroende i sina klubblag att slipa formen. Frågan är om inte landslaget borde vara en plats för spelare som har matchform i kroppen och förmåga att prestera hundra procent redan när man kommer till en landslagssamling.

Den troliga startelvan ser ut såhär:
Andreas Isaksson
Fredrik Stoor, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Mikael Nilsson
Sebastian Larsson, Tobias Linderoth, Daniel Andersson, Christian Wilhelmsson
Kennedy Bakircioglü, Marcus Allbäck.

Alltså ingen riktig EM-status på denna så mycket tillvärdemätare blir det nog inte trots allt. Jag gissar på sömnpiller. Kanske ett kryss och katastrofrubriker i morgondagens tidningar.

***

David Beckham slår till igen och tidningsrubrikerna skriker ut DRÖMMÅL! Man blir intresserad, funderar och drömmer en kort stund innan man går till YouTube-klippet. Faktum är att visst gör Becks mål från närmare 70 meter, men värst imponerande att träffa mål från det avståndet är det väl ändå inte. Tror nog att till och med Petter Hansson skulle göra det på under tre försök. Backhams fjärde mål för säsongen kommer nog att ligga högst upp bland klippsidans mest tittade videor, men någon topplista över de snyggaste målen i år lär det aldrig nå.

***

Mexikansk press uppger att Svennis ska vara klar för landets landslag. Något som än så länge är obekräftat från Eriksson själv. Spekulationerna får dock fortsätta ett tag till då inget i nuläget är bekräftat. Samtidigt nämns han ju som den troliga ersättaren i Chelsea, eller i de flesta andra lediga tränarjobb för den delen. Kapitlet är helt klart inte färdigskrivet.

***

Silly season som nästan går hårdast fram bland tränarna rapporterar också om att Mourinho ska vara klar för Zlatans Inter... Hmm, silly season som sagt.

Inga kommentarer: