lördag 10 maj 2008

Sista före uppehållet

Sista omgången innan Em-uppehållet står för dörren och det är viktiga toppmatcher som ska spelas. 1an Kalmar möter 6an Djurgården, 2an IFK Göteborg åker till Borås och möter 3an Elfsborg samt MFF på 5e plats som tar sig an 4an AIK. Det innebär att vi kan gå in i EM-uppehållet med en oerhört jämn ställning eller tre lag som gjort ett midre ryck från de tre övriga. Vi har dessutom Helsingborg, Hammarby och Halmstad strax bakom som nog gärna vill ta chansen att hänga på topplagen. Jag tror att efter måndag och till uppehållet kommer ha följande tabell;

Kalmar 25
Göteborg 22
Malmö 20
Elfsborg 19
Helsingborg 18
Hammarby 18
AIK 18
Djurgården 17
Halmstad 16
GAIS 13
Ljungskile 11
Örebro 10
Trelleborg 9
Gefle 8
Sundsvall 6
Norrköping 5


- För övrigt är det nu uträknat och inte bara en känsla att publiken sviker. Alla lag utom GAIS och Örebro har tappat i publiksnittet. Läs mer i dagens SvD. Kan vara det utökade tv-utbudet i vår som får fler att stanna hemma i soffan och bejaka sin lathet, se nedan.

- TV4 fortsätter sända trots att avtalet har blivit stoppat i rätten. Intressant och modigt ställningstagande. Framförallt glädjande för alla fotbollsälskare att kanalen ser främst till sina tittares bästa trots en risk för miljonböter.

- Svennis låter Andreas Isaksson stå det som troligtvis blir tränarens sista match för klubben. Bra för Isaksson och för svenska landslaget. Isaksson som inte vaktat kassen i en a-lagsmatch sedan december kan få välbehövlig matchträning.

- Premier League avgörs på söndag. Manchester United spelar borta mot Wigan samtidigt som Chelsea tar emot Bolton hemma. Några nervkramande timmar för alla upportrar. United bör klara trycket, vinna matchen och därigenom säkra titeln.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glädjande? Glädjande för alla fotbollsälskare? Är man en fotbollsälskare vill man väl ha så högkvalitativa sändningar som möjligt? Är man en fotbollsälskare utan tillgång till rätt kanaler kan man väl ta en runda förbi en sportbar? Är man en svensk i allmänhet med en tro till rättssystemet ser man väl det knappast som glädjande att den största svenska tv-kanalen sätter sig över landets lagar och domstolsväsen? I fortsättningen kanske det ska bli okej att köpa stöldgods, de Allsvenska klubbarna kanske ska kunna strunta i avstängningar som deras spelare drabbas av och bara följa de regler som de själva anser passa...

/Weird

JW sa...

Nå nu kanske det inte var glädjen i att bryta lagar som det handlade om, utan tanken till att Pelle tio år (som i enligt lagen är för ung att gå på sportsbar) kan se den "högkvalitativa" underhållning som AIK-MFF bjuder på en söndagkväll innan skolveckan börjar igen. Men visst är ordval en grund till missförstånd och jag håller med om att stycket var klantigt formulerat även om jag fortfarande tycker att det är glädjande varje gång man får möjlighet att se en fotbollsmatch.