tisdag 6 maj 2008

Save Sven

Mycket skrivs om Sven-göran Eriksson i dagarna som ser ut att vara på väg bort från Manchester City enligt sin Thailändske ägares vilja. Supportrarna till Manchesters näst största lag vill dock annat och protestaktionerna sprider sig. Manchester Evenging Standard har en egen protestsida - Save Sven. På nätet finns det grupper, bloggar och namninsamlingar med över 16 000 namn.
Mer än rätt är det väl inte av fansen som äntligen får se ett City som inte har varit så bra på många år. Laget har aldrig tagit så många poäng i engelska högstaligan. Mycket av detta är trots allt Svennis förtjänst som med bättre ekonomi börjat bygga på en framgångsrik framtid. Pengar gör dock inte allt. Thailändaren Sinawatra verkar dock vilja se City i Champions League-final redan i år och utan en enda titel får Svennis lämna sitt lagbygge. Synd och skam för Sinawatra som uppenbarligen inte förstår mycket av fotboll och tror att Thailändska regeringspengar (jämför; ryska oljepengar) ska räcka till titlarna. Svennis verkar dock jämlika sig med sitt öde och kommenterar att han själv inte tror att protesterna ändrar mannen-med-pengarnas beslut. Tyvärr.


***

IFK Norrköping kan tydligen inte vinna. Ännu en blek insats boorta mot GAIS. Man ska vara glada i "Peking" att Em-uppehållet nu är nära. AIK närmast nu på torsdag. Kan man överraska? - Nej.

Inga kommentarer: