fredag 9 maj 2008

Övergångscirkusen har kommit till stan

Mitt i den allsvenska säsongen tar ligorna i Europa abrupt slut den närmaste veckan och avsaknaden av toppfotboll kommer kännas in i ryggmärgen fram till augusti. Är förhoppningsvis fotbolls-EM som kan rädda vår abstinens ett tag och Champions League-finalen likaså. Säsongsuppehållet innebär ju självklart att även den stora övergångscirkusen drar igång. Silly Season med rykten, rättelser och emellanåt övergångar och påskrivna kontrakt är här.
Svennis tid i Machester City verkar vara definitivt över även om ägaren Sinawatra säger att han ska med på sommarturnén. Utan att ha misslyckats blir svensken tvungen att söka sig vidare och det senaste budet sägs vara Benfica. Det verkar samtidigt som om Manchester City är intresserade av att sätta Scolari på jobbet.
En tränarpost som numer är tillsatt är den heta stolen i Barcelona. Efter en totalt misslyckad säsong med Barca-ögon sett får Rijkaard gå och istället tar den gamle storspelaren Joseb Guardiola över jobbet. "Pep" får en tuff uppgift och på tal om silly season lär det sonderas en hel del i den katalanska terrängen och stora förändringar kommer att ske i Barcelonas trupp.
Silly Season är än så länge ett ganska oskrivet kapitel och mycket kommer att hända fram till mitten av augusti.

***

I gårdagens allsvenska infriade AIK förväntningarna och slog tabelljumbon IFK Norrköping relativt enkelt. MFF klarade inte av pressen att tvingas vinna för att hänga på i toppen och kom undan med andan i halsen när ett GAIS-självmål kvitterade matchen på övertid. Skyttekungen Oremo och Gefle gör mål igen när laget slog GIF Sundsvall med 2-0.

***

Räkna med att de allsvenska lagen vill vara med i övergångscirkusen. Många lag kommer förstärka men många spelare kommer samtidigt försvinna till pengarna och storlag i Europa... typ Hull i the Championship.

***

Profetiorna från gårdagen var många som sprack redan inom tjugofyra timmar.

Inga kommentarer: