måndag 5 maj 2008

noll - noll

6 mål på 8 allsvenska matcher den här omgången. 0-0 i fyra av matcherna, AIK undviker resultatet i slutminuten och endast MFF som lyckas producera mer än ett mål. Det är en stor bedrövelse som lägger sig över mig. Vart har fotbollen tagit vägen. Visserligen är det en omgång och det kan vara bara sammanträffanden att det skedde just den här veckan, men sanningen är att det är långt ifrån första gången det händer. Var är den glada anfallsfotbollen? Den som nu bytts ut mot ett försvarstänkande som genomsyrar fotbollen, framförallt den svenska. Där man istället för att vinna med 4-3 tar det säkra före det osäkra och tar en poäng. Kanske att en utökad allsvenska med sämre klass sänker kvalitén, men det borde ju då samtidigt gynna topplagen att göra ännu fler mål.
Det är noll noll och stolpe ut för den svenska fotbollsmodellen - åtminstone de allsvenska lagens anfallsfilosofi. Bättring! Fortsättning följer...

***

Chelsea tog chansen i den engelska guldstriden. Nervöst i Manchester. Inget utrymme för misstag nu. ...United tar hem titeln.

Inga kommentarer: