torsdag 29 maj 2008

EM - 9 dagar kvar: Landslagsuttagningarna

De slutgiltiga trupperna till EM anmäldes till UEFA igår. Några petningar i de olika landslagen men inget spektakulärt . Det svenska landslaget fick som väntat med Tobias Linderoth i truppen och med tanke på att landslaget inte behöver en extra anfallare/mittfältare i Kennedy så är det nog ett riktigt beslut. Om Linderoth håller kan han bli ytterst viktig i exempelvis mötet mot Spanien med ett offensivt skickligt lag. Linderoth är mycket mer nyttig än vad många hävdar. Visst blir offensiven något lidande, men det är trots allt en säker passningsspelare och framförallt den som har den största förmågan att vinna bollen på mitten. Utan boll blir det ju faktiskt svårt att anfalla. Tveksamt om han kommer få några minuter på planen dock efter den långa frånvaron. Visst höll det mot Slovenien men i ett EM-slutspel är det helt klart annorlunda.

Det största namnet som försvann ur trupperna var Frankrikes Djibril Cissé som inte ansågs tillräcklig och missar det tredje mästerskapet i rad.

***

På söndag är det Ukraina som står för motståndet. Jag hoppas Lagerbäck tar mod till sig och vågar mönstra den elva som är tänkt att starta i EM-premiären. Med undantag för skador möjligtvis.

***

Att Tyskland tappade en 2-0 ledning hemma mot Vitryssland borde väcka oro i leden. men det är trots allt Tyskland vi talar om ett landslag som så gott som alltid levererar trots nederlagstippning.

***

Att John Terry fick revansch för missen i Champions League genom att göra mål i träningsmatchen mot USA är nog veckans största felsurr.

Inga kommentarer: