måndag 12 maj 2008

Sveriges EM-trupp 2008?

Det är bara 20 timmar kvar nu till att Lars Lagerbäck släpper den trupp som ska representera Sverige vid EM i Schweiz och Österrike 2008. Det är i alla fall målsättningen som förbundskaptenen har, men om skadorna och därigenom frågetecknen är för många så har man ytterligare två veckor på dig innan truppen ska anmälas till UEFA.
Lagerbäck och den svenska staben i landslaget är ju inte kända för att överraska extremt och så lär inte bli fallet den här gången heller. Vi som står vid sidan om kan ju alltid gissa, önska och tänka vilka spelare vi vill ha med. Så här kommer nu fotbollsfaktas EM-trupp och en jämförelse med den som Lasse L troligtvis kommer framföra imorgon 17.30

Lagerbäcks EM-trupp (troligtvis, kanske...) :
Målvakter: Andreas Isaksson, Rami Shaaban, Johan Wiland.
Backar: Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson, Niclas Alexandersson, Daniel Majstorovic, Fredrik Stoor, Andreas Granqvist, Matias Concha.
Mittfältare: Fredrik Ljungberg, Tobias Linderoth, Anders Svensson, Kim Källström, Christian Wilhelmsson, Sebastian Larsson, Daniel Andersson.
Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Marcus Allbäck, Markus Rosenberg och Marcus Berg.

Fotbollsfaktas EM-trupp :
Målvakter: Andreas Isaksson, Rami Shaaban, Johan Wiland. - Inget att diskutera. Isaksson står, Shaaban förste reserv.
Backar: Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson, Daniel Majstorovic, Fredrik Stoor, Andreas Granqvist, Mikael Dorsin, Behrang Safari. - Alexandersson har sett sina bästa år. Satsa ungt istället, problemet är vem och svaret är Sebastian Larsson. I avsaknad av Edman - Dorsin som en naturlig vänsterfot på kanten.
Mittfältare: Fredrik Ljungberg, Tobias Linderoth, Anders Svensson, Kim Källström, Christian Wilhelmsson, Sebastian Larsson, Samuel Holmén. - Ser hellre Sebastian Larsson som högerback än både Nilsson och Alexandersson.
Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Henke Larsson, Markus Rosenberg och Marcus Berg. - Visst Henke säger nej men vore det inte underbart att ha honom med? Det enda problemet ligger väl i att han inte vill sitta på bänken och agera superinhoppare likt Allbäck.

...imorgon får vi svaren.

Inga kommentarer: