fredag 30 maj 2008

EM - 8 dagar kvar: Utan Zlatan

Vi behöver en Zlatan i toppform för att han ska vara i närheten av att frälsa det svenska folket. Vi såg hur det gick i VM senast med en halvskadad anfallare som fick en massa skit för att han inte presterade. Det är som DNs krönikör Johan Esk skriver att Zlatan lika väl kan användas som en exemplarisk inhoppare om kroppen inte håller för nittio minuter. En Zlatan som kör full fart i 30 minuter är trots allt bättre än samme spelare på halvfart i en hel match.
dagens träningspass var tydligen den svenske superstjärnan inte med. Det sägs att det var bestämt och det är väl inte att tvivla på att landslagets största stjärna har en del att säga till om.

***

Samtidigt som EM-uppladdningen pågår för fullt håller den svenska transfermarknaden igång under uppehållet. Kalmar kan bli av med en av sina viktigaste kuggar om Viktor Elm försvinner. Enligt Aftonbladet verkar en övergång till Heerenveen nära. I nuläget verkar mest valet om Kalmar ska satsa på det sportsliga eller ekonomiska resultaten. Sälja Elm betyder stora inkomster men samtidigt förlusten av en spelare som starkt bidragit till framgångarna under våren.

***

För att samanfatta med övergångar och Zlatan inblandat så är ryktena om en försäljning igång. Senaste i raden av spekulanter är Barcelona som kan tänka sig att lämna bort både Eto'o och Giovani för att få svensken. Andra spelare som Barcelona vill ha i positionen som nummer nio är Arsenals Adebayor och Tottenhams Berbatov. Det känns som om Zlatan trots allt kommer att bli kvar i Inter. Prislappen är för hög och varför skulle Inter vilja ha en skadebenägen Eto'o och en förvisso ung och lovande Giovani, men ingen som tillför något jämfört med Zlatan.

***

Startelvan i EM känns ändå ovanligt öppen i dagsläget. Detta trots att Lagerbäck brukar vara en man med få överraskningar. Fotbollsfakta hoppas på Isaksson - Stoor - Mellberg - Hansson - Nilsson - Larsson - Källström - Svensson - Ljungberg - Elmander - Zlatan.
Chippen gjorde trots allt bra ifrån sig senast. Flytta in Ljungberg i mitten kanske? Starta med Henke? Majstorovic? Öppen som sagt.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Öppen som sagt."

Ja, bollen är rund och det gäller att köra ända in i kaklet

jah wool