lördag 17 maj 2008

Katalansk storstädning

Man kan kalla Barcelonas säsong för fiasko trots en semifinal i Champions League och en förmodad tredjeplats i ligan. Men kraven är hårda på katalanerna och förändringarna i truppen kommer bli stora till nästa säsong. Lagets nye tränare Joseb Guardiola vill ha ett större inflytande över trupp och värvningar än föregångaren Rijkaard och anser att det ska till stora förändringar för att få storlaget på fötter igen.
Henry, Deco, Ronaldinho, Eto'o, Giovanni, Touré, Edmilson, Thuram, Zambrotta och Gudjohnsen sägs alla vara på väg bort. Vilket innebär att en stor del av startelvan kommer att försvinna och nya kvalitetsspelare måste in. Gerard Piqué sägs vara den första att ansluta eller rättare sagt återvända till laget han försvann från som 16-åring. Dani Alves och Seydou Keita från Sevilla sägs likaså vara aktuella samt duon Adebayor och Hleb från Arsenal. Adebayor som dock i veckan gick ut i media och sa att han skulle vara trogen trean i Premier League. Frank Ribéry finns med i spekulationer liksom Lyons stjärna Karim Benzema.
Än är det bara Silly Season som sprider ut sina vingar över kontinenten mina vänner, men var så säkra på att Nou Camp kommer bekanta sig med många nya ansikten i höst.

***

En som blir kvar i Barcelona nästa säsong är talangen och stjärnskottet Bojan Krkic, men EM får vänta minst fyra år till trots att Spaniens förbundskapten vill ha honom i laget. Mamma och pappa säger nej eftersom sonen haft ett hårt år av matchande bakom sig och anses behöva vila. Ibland är det tufft att inte vara myndig...

***

FA-cupfinalen spelas i eftermiddag. Portsmouth mot Cardiff. Stormatch? Känns som vi sparar upphetsningen till onsdagens sammandrabbning i Moskva och finalen i Champions Legue.

Inga kommentarer: