söndag 4 maj 2008

Real Madrid Spanska mästare

Det krävdes en vändning under slutminuterna, som så många gånger förr den här säsongen, för att Real skulle säkra sitt 31a ligaguld. Tack vare Higuains bomb som Osasunas målvakt inte han med vann man matchen i Pamplona med 2-1, vilket gör nästa veckas El Clasico obetydlig då försprånget nu är tio poäng ner till Villareal med bara nio kvar att spela om.

Real Madrid vinner ligaguldet helt rättvist men samtidigt kan man fråga sig om det inte mer är Barcelonas oförmåga som har gett los Blancos det försprång som man vinner ligan på idag.

***

MFF ser ut att ha fått upp ångan och körde över Örebro på bortaplan idag. Trots att målvakten Daniel Andersson lekte boxare och blev utvisad. En lagkapten och så pass rutinerad spelare borde kunna hantera sitt temperament, men samtidigt rinner det över för de flesta någon gång och tyvärr för Malmö kommer överrrinningen nog resultera i en längre avstängning.
Kalmar hade oväntat svårt hemma mot Trelleborg men lyckades vinna. Helsingborg verkar ha ett sådant år när det bara inte vill sig. Fem mål gjordes det på fem allsvenska matcher. Ändå masar sig över niotusen till Behrns Arena för att se sitt favoritlag få storstryk. Lite som i Norrköping när man snart möter AIK. Härliga Allsvenskan!

***

Berg och Rosenberg verkar annars vara de hetaste svenska landslagsanfallarna för tillfället. Det skulle vara Henke som har en bättre dagsform då...

Inga kommentarer: