söndag 18 maj 2008

Guld-Zlatan

Man måste ju ändå se på dagens insats av Zlatan väldigt glatt med svenska EM-ögon. De första spelmålet sedan 20e januari, tvåmålsskytt och framförallt klär han sig i rollen som hjälte, matchvinnaren som svenska landslaget så väl kommer att behöva i sommarens europmästerskap. Zlatans Inter låg helt klart dåligt till fram tills svenskens mål, bara 0-0 mot Parma samtidigt som Roma leder med 1-0 mot Catania. Guldet i det läget i huvudstaden. Med 40 minuter kvar av matchen byttes Ibrahimovic in och elva minuter senare gör han första målet med ett välplacerat skott intill stolproten. Andra målet sköts in på volley och fastställde slutresultat och liga. Läkarrapporter men framförallt uppvisande av spelet talar om en helt frisk Zlatan, just så som vi behöver honom i EM. Scudetton återigen till Milano och Inter. Hyllningskörernas högsta stämma riktades givetvis till svenske Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan vinner inte skytteligan, men gör ändå målmässigt sin bästa säsong i Italien. Och med det bästa målsnittet av alla i Serie A kan man inte göra annat än att bli imponerad - och glad.

Om det är EM-formen vi såg idag är jag glad. Fortsätter att hålla tummarna. En spelare gör inget lag men Zlatan gör väldigt, väldigt mycket.

***

Svenska cupen tullar på i de bespottade samandragningarnas spår. Igår slog Sirius ut Djurgården och idag slog Landskrona ut AIK. Och publiken svek idag också. Tyvärr. Helsingborg åkte likaså något oväntat ut mot Valsta-Syrianska. Det känns i alla fall inte som om cupen blir mer intressant med åren. Det ska nog till något mer drastiska åtgärder än att spela flera matcher på samma dag.

***

Nedräkningen: 20 dagar kvar till EM. 3 dagar kvar till CL-finalen...


Inga kommentarer: